Descàrregues

Download qMp

 

 


Imatges del microprogramari precompilades

La manera més fàcil de començar a fer servir qMp és descarregar el fitxer amb el microprogramari precompilat i instal·lar-lo al vostre  encaminador sense fils. Trobareu els enllaços de descàrrega a sota.

Fitxers de microprogramari

Aquí trobareu les imatges binàries precompilades per instal·lar al vostre dispositiu:

Aquesta versió candidata al llançament està dirigida a usuaris actuals de qMp que vulguin provar noves característiques o descobrir errors.

 

La versió estable és la recomanada per a nous usuaris i per a desplegaments a llarg termini.

 

Les versions en desenvolupament de proves (testing) i experimental de qMp també estan disponibles com a imatges precompilades.

Com instal·lar la imatge del microprogramari

El procés d'instal·lació de la imatge del microprogramari varia d'un dispositiu a un altre. Molts equips (com els productes d'Ubiquiti o de TP-Link) permeten instal·lar la imatge del microprogramari qMp a través de la interfície web per defecte que proporciona el fabricant. Per fer-ho, habitualment cal fer servir el fitxer de microprogramari anomenat "factory" (de fàbrica).

En qualsevol cas, el procediment és el mateix que per a un fitxer de microprogramari genèruc d'OpenWrt/LEDE. Feu un cop d'ull a les seves instruccions a Com instal·lar OpenWrt (en anglès) or Com instal·lar LEDE (en anglès) per al vostre dispositiu.

Nota: Si el vostre dispositiu suportat per OpenWrt/LEDE no té un fitxer binari de qMp, podeu compilar el vostre microprogramari a partir del codi font, o demanar ajuda a les llistes de correu de qMp.

Generador d'imatges Chef (en desús)

Aquesta eina està obsoleta, però en algun moment es va fer servir per "cuinar" fàcilment imatges binàries personalitzades en línia:
http://chef.qmp.cat

 


Compilar a partir del codi font

Dirigiu-vos a la pàgina Development (en anglès) per saber com descarregar el paquet de desenvolupament de programari (SDK) i preparar l'entorn de compilació.

Note: Llegiu aquest article a la wiki  si voleu conèixer alguns trucs per al desenvolupament.

 


Instal·lar sobre OpenWrt/LEDE els paquets de qMp

Poeu instal·lar els nostres paquets a qualsevol dispositiu amb OpenWrt 15.05 Chaos Calmer o amb LEDE 17.01 Reboot.
Feu un cop d'ull a la secció Packages (en anglès) de la wiki.

Note: Aquest mètode no està completament provat; si us plau, reporteu la vostra experiència si el feu servir.

 


Actualitzar un dispositiu que ja té qMp

Si voleu actualitzar un dispositiu que ja té instal·lat qMp, només cal que executeu la següent ordre des d'una sessió SSH:

qmpcontrol upgrade


Podeu llegir a la wiki (en anglès) com funciona aquest mètode.